Pera Ćetkovića 61, Podgorica

Estetika

Estetska i antiage medicina

Starenjem, ali i usljed posljedica modernog stila života, naša koža gubi tonus i elastičnost, lice gubi sjaj i volumen, dok mimikom produbljujemo bore. U našoj poliklinici nudimo brojne estetske zahvate, koji će, primijeneni u pravoj mjeri, očuvati vaš mladalački izgled, a istovremeno usporiti trajne promjene koje su poljedica starenja.

Uz znanje, iskustvo, smisao za estetiku i individualni pristup koji nudimo izgledaćete odmornije, svježije, ljepše i harmonizovanije, čuvajući individualne crte lica, da bi izgledali ne drugačije, već bolje!

Usluge koje pružamo u našoj poliknici: 

 • Mezoterapija –  metoda uklanjanja bora i podmlađivanja kože
 • PRP tretman – podmlađivanje krvnom plazmom
 • Hijaluronski fileri – tretman podmlađivanja kože i konturisanja lica
 • Botoks – tretman za uklanjanje bora i nepravilnosti na licu
 • Biorevitalizacija –  dubinska hidratacija kože, za potpunu revitalizaciju kože lica a posebno vrata

Ali i mnoge druge metode kojima ćete uz konsultaciju i savjet ljekara postići željeni izgled. 

  Šta je mezoterapija i kome je namijenjena?

  Mezoterapija je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji sloj kože, tj. mezoderm, po kojem je i dobila ime. Uz pomoć ovog tretmana možete uspješno ublažiti bore u regiji oko očiju, usana i na čelu.

  Mezoterapijom se pored bora uspješno ublažavaju problemi sa ožiljcima, aknama, celulitom, bolestima vlasišta glave.

  Tretman podrazumijeva korišćenje najtanjih igla, neinvazivan je i gotovo bezbolan. U pojedinim slučajevima je moguća pojava crvenila na koži i manjih otoka, koji prođu nakon nekoliko sati, te se brzo možete vratiti vašim redovnim obavezama nakon tretmana.

  Preporučeni broj tretmana je individualan.

  PRP tretman – šta je PRP, kako se izvodi i koliko traju efekti?

  Revolucionarna dermatološka, potpuno prirodna metoda, podmladjivanja i regeneracije kože faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme. PRP (Platelet Rich Plasma) poboljšava teksturu kože, vraća joj volumen i tonus, rezultati su primjetni odmah a pojačavaju se u narednih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetiše u koži. 

  PRP, takozvani „vampirski tretman“, se koristi za uklanjanje nepravilnosti u vidu finih linija i bora, proširenih pora, umanjenje proširenih pora, ujednačavanje tena i teksture kože.  

  Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom, što ga čini bezbolnim. Na mjestu primjene može da dođe do pojave crvenila ili otoka, koji se brzo povuče. Istraživanja su pokazala da je ovakav tretman potpuno bezbjedan, i isključuje mogućnost alergijske reakcije jer se koristi krv samog pacijenta.

  Preporuka je da se tretman odradi 3 puta, u razmaku od po mjesec dana. Nakon čega je dovoljno održavanje na svakih 12 do 18 mjeseci. 

  Hijaluronski fileri

  Tretmani hijaluronom i filerima su brzi i jednostavni, predstavljaju revolucionarno rješenje za očuvanje mladalačkog izgleda lica, vrata i usana.

  Hijaluronska kisjelina je gel koji se aplikuje u različite slojeve potkožnog tkiva kako bi se dobio volumen ili izvršio neophodni lifting. Hijaluron predstavlja prirodnu supstancu koja se nalazi u većini naših organa, a hijaluronski fileri su privremeni i traju od 9 do 12 mjeseci, dok se hijaluron vremenom postepeno razgradjuje.

  U našoj poliklinici se najkvalitetnijim hijaluronskim filerima, bez totalne anestezije i odlaska „pod nož“ mogu se korigovati sve nesavršenosti lica. Iako je popunjavanje usana najčešće traženi zahvat, primjenjujemo takozvani „full face“ pristup, koji predstavlja savremeni antiage koncept, gdje lice tretiramo tako da se ne rešava „samo“ jedna regija, već sve one regije koje su potrebne da bi se dobio krajnji efekat koji želimo. Filerima se pored usana mogu oblikovati jagodice, brada, uklanjati podočnjaci i tretirati bore.

  Povećanje usana je ipak jedan od najtraženijih zahtjeva naših pacijenata. Da bi usne izgledale onako kako vi želite neophodno je iskustvo, znanje i osjećaj za estetiku. Najkvalitenijim hijaluronskim filerima korigujemo volumen usana, a usne postaju punije sezualnije, ljepših kontura – vodeći računa da budu u skladu sa ostatkom lica. Osim što je osećaj u usnama potpuno nepromijenjen, zadržava se njihov prirodan izgled što je posebno važno za sve one koji ne žele da se vidi da je nešto korigovano.

  Tretman se izvodi tako što se prethodno nanese lokalni anestetik i potpuno je bezbolan. Nakon tretmana se mogu pojaviti crvenilo i sitna ispupčenja, koja prolaze nakon nekoliko časova, te se vrlo brzo možete vratiti vašim redovnim aktivnostima.

  Količina hijalurona zavisi od osobe do osobe, dok efekat traje i do 12 mjeseci. Nakon prve aplikacije efekat traje kraće, dok sa svakim sljedećim tretmanom efekat traje duže i potrebna je manja količina hijalurona.

  Botoks – Kada je vrijeme za botoks, da li je bezbjedan i koliko traju efekti tretmana?

  Botoks je bezbolna metoda kojom se preventivno sprečava pojava bora, ali se umanjuju i već postojeće. Rezultat je zaravnjena i glatka koža. Injektovanjem botoksa se privremeno parališu mišići koji se koriste pri mrštenju i tako uklanjaju bore koje ta grupa mišića izaziva. 

  Kada je vrijeme za botoks? Indikacija da vam je neophodan botoks nisu godine, već bore.

  Prvi rezultati se vide nakon 2-3 dana a puni nakon dvije nedelje. Tretman je bezbolan, traje kratko, nakon čega se momentalno možete vratiti svojim redovnim obavezama. 

  Procedura se ponavlja na 6 mjeseci, a ukoliko iz nekog razloga ne želite više da radite botoks – to nije problem, koža nastavlja prirodno da stari. 

  Biorevitalizacija

  Biorevitalizacija je injekciona metoda kojom se nadoknadjuje hijaluron u koži, koji se sa godinama smanjuje, zbog čega koža gubi elastičnost, tonus i izgleda umorno. 

  Primjenom hijaluronske kisjeline djelujemo na potkožno tkivo, aktiviranje fibroblasta, postepeno povećavanje produkcije kolagena i elastina i samim tim dovođenja kože do prirodne biorevitalizacije. 

  Biorevitalizacija se razlikuje od procedure aplikacije hijalurona kao filera, jer ova metoda ne samo da “popunjava“ bore, jagodice i suzne brazde, već se bori i sa različitim problemima kože. Ovaj tretman će pomoći da se riješite osjećaja suve kože, uklonite nepravilnosti u vidu finih linija i bora, proširenih pora, kao i ožiljaka i fleka.

  Tretman je bezbolan, a preporučeni broj tretmana je individualan, jedan je dovoljan da se postignu željeni efekti hidrirane kože. 

  Dr. Mirjana Rašljić

  Doktor estetske medicine